Imagini cu pestera artificiala sau mai bine zis grota situata intre satele Buru si Surduc,judetul Cluj care din pacate,devine din ce in ce mai repede WC-GROTA.
Strig catre Tine, Doamne. "Când Hristos a spus: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce m-ai părăsit?”, a fost strigătul dramatic al unei omeniri care Îl pierduse pe Dumnezeu. Iar El trăia acea despărţire, acea tragedie – unica tragedie adevărată a umanităţii, toate celelalte fiind consecinţe ale ei. Pierderea lui Dumnezeu înseamnă moarte, deznădejde, sete, despărţire. Toată tragedia omului încape în aceste cuvinte: despărţirea de Dumnezeu. Iar Hristos ia asupra Sa despărţirea noastră de Dumnezeu – nu în sensul în care noi Îl respingem, sau nu-L cunoaştem pe Dumnezeu, ci într-un fel mult mai dureros. Asemenea pierderii celei mai dragi, celei mai sfinte şi mai dorite fiinţe – însuşi viaţa şi sufletul cuiva." (Antonie de Suroj)
"Întruparea ne arată că omul este atât de mare, încât poate să se unească cu Dumnezeu, fără a înceta să rămână ceea ce este. Om – în adevăratul sens al cuvântului. Că omul este atât de vast, încât poate cuprinde prezenţa divină. Că în fiecare dintre noi există un loc tainic, un „gol în formă de Dumnezeu”, care nu poate fi umplut cu nimic pământesc ori ceresc, ci numai cu Dumnezeu Însuşi". (Antonie de Suroj)
Mă bucur că nu te mulţumeşti cu văzutul. Gândeşti şi spui!
RăspundețiȘtergereStrig catre Tine, Doamne. "Când Hristos a spus: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce m-ai părăsit?”, a fost strigătul dramatic al unei omeniri care Îl pierduse pe Dumnezeu. Iar El trăia acea despărţire, acea tragedie – unica tragedie adevărată a umanităţii, toate celelalte fiind consecinţe ale ei. Pierderea lui Dumnezeu înseamnă moarte, deznădejde, sete, despărţire. Toată tragedia omului încape în aceste cuvinte: despărţirea de Dumnezeu. Iar Hristos ia asupra Sa despărţirea noastră de Dumnezeu – nu în sensul în care noi Îl respingem, sau nu-L cunoaştem pe Dumnezeu, ci într-un fel mult mai dureros. Asemenea pierderii celei mai dragi, celei mai sfinte şi mai dorite fiinţe – însuşi viaţa şi sufletul cuiva." (Antonie de Suroj)
RăspundețiȘtergere"Întruparea ne arată că omul este atât de mare, încât poate să se unească cu Dumnezeu, fără a înceta să rămână ceea ce este. Om – în adevăratul sens al cuvântului. Că omul este atât de vast, încât poate cuprinde prezenţa divină. Că în fiecare dintre noi există un loc tainic, un „gol în formă de Dumnezeu”, care nu poate fi umplut cu nimic pământesc ori ceresc, ci numai cu Dumnezeu Însuşi". (Antonie de Suroj)